scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image

 

Zegvelderie 2011

Zegvelderie hoort op evenementenagenda

Door: Egbert Egberts
ZEGVELD - Wie afgelopen zaterdag niet even de moeite heeft genomen het matige, soms wel erg natte weer te trotseren om naar de Zegvelderie te gaan mag zich voor het hoofd slaan. Het was namelijk knus en gezellig. Het evenement is niet voor niets weer op de agenda gezet. Volgend jaar dus toch maar gaan?
Gezelligheid troef. Dat was de insteek van de Culturele Stichting Zegveld afgelopen zaterdag. De herbeleving van de Zegvelderie - na enkele jaren van stilte - was succesvol. Alleen het soms wat sikke-neurige weersbeeld bleek niet te regisseren. Burgemeester Hans Schmidt was er rond de klok van elven als de kippen bij om het kleine maar niettemin gezellige dorpsevenement officieel te openen. De wijze waarop hij van een antieke trekker oversprong naar het podium verried al dat hij solliciteerde naar een kwetsuur zoals een kneuzing, beenbreuk of zweepslag. Dat laatste lukte hem later dezelfde dag elders wel. Schmidt wandelde na de ouverture langs de traditionele kramenmarkt. De kinderrommelmarkt was vanwege de weersvoorspelling alleen te vinden op enkele stoepen van huizen in de buurt van het dorpshart. Op het plein achter de Milandhof werd door oud-be-stuurslid Wout Verweij een tractorshow met antieke exemplaren opgezet. Maar ook andere oude voertuigen zoals een takelwagen uit 1920 en een boerenkar van begin 20e eeuw waren er te zien. Als vreemde 'eenden' in de bijt werden door het lokale, succesvolle bedrijf The Stage Bus een opvallende mini cooper en een spiegelende ladiesscooter getoond. De opmerkelijke bus met ingebouwde podium was onderweg naar een klus in het noorden van het land. Maar net als andere Zegveldse voertuigen met klasse te zien op www. thestagebus.nl. Optredens van dansers en danseressen, en wat artiesten op het podium zorgden voor de sfeer. Inzet van de brandweer, aquabubbles en een ouderwetse poppenkast lieten de Zegvelderie herleven.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 24 juni 2011

 

Terugkeer in stijl van Zegvelderie

ZEGVELD - Zon, wind en soms een flinke regenbui. De Zegvelderie heeft geheel in stijl een rentree weten te maken. Na een pauze van zeven jaar vond de Culturele Stichting Zegveld het weer tijd om de oude traditie in ere te herstellen.
En vervlogen tijden herleven want de Zegvelderie kampte in het verleden wel vaker met instabiel weer. „Ook nu dus, maar daar hebben we geen moment echt last van gehad," zegt voorzitter Arjan Ton.
Al bij de start werd de kinderrommelmarkt verplaatst naar de Milandhof. En het vlees dat klaar stond voor de zes meter lange shaslick ging de vriezer in. De harde wind gooide hier roet in het eten; de warmte van de houtskool kon het vlees niet bereiken. Het bijzondere initiatief van ras-Zegvelder Rob van Hoogdalem wordt verplaatst. „We vinden wel een alternatief. In augustus gaan we voor de herkansing."
De Zegvelderie bood de bezoeker verder wat die in het verleden gewend was; een braderie, kinderactiviteiten, kermisattracties, muziek, optredens en het plein met bijzondere auto's en tractoren. „Dat is het Woutplein," zegt Arjan Ton. „Wout Verweij is degene die de auto's en tractoren hierheen weet te halen. En dat trekt flink wat publiek." Op het centrale plein voor de Milandhof is het de livemuziek en de biertap die bezoekers lokt. Mensen ontmoeten elkaar, dansen, zingen en drinken. De Zegvelderie is terug op de agenda tot volle tevredenheid van de organisatie en de bezoekers.

Bron: AD Woerden 20 juni 2011

Zegvelderie ondanks regen weer helemaal terug

Zegveld - Een hevige plensbui aan het begin van de Zegvelderie leek de toon te zetten, maar ondanks wat regenspatten verliep het ochtendprogramma verder droog. Nadat burgemeester Hans Schmidt de jaarmarkt had geopend namen dansende kinderen en koor Bravour bezit van het podium. Er waren oude landbouwvoertuigen te zien en verschillende kramen met interessante waar. De kermisattracties en de spring-kussens waren in trek bij de jeugd. Meer foto's online!

Bron: Woerdense Courant 22 juni 2011

 

Programma Zegvelderie op zaterdag 18 juni

10.00 uur

Woutplein, met oude voertuigen. Kramenmarkt

11.00 uur

Officiële opening door Burgemeester Hans Schmidt

12.00 uur

Streetdanceshow

13.00 uur

Koor Bravour

13.45 uur

Streetdanceshow

14.15 uur

Koor Bravour treedt op voor De Milandhof

15.00 uur

Zanger Dirk Jan

16.00 uur

Zanger Dirk Jan

17.00 uur

Knock Outshow

Geluid en muziek op het podium worden verzorgd door DJ Johan

En Verder

Eetstraatje met terras, gratis buslijn Zegveld- Woerden, springkussen, draaimolen, Scream Machine, Aquabubbles en Aquaroller, Poppenkast De Muzemuizen, Clown Cho Cho, Kees Kniep. Glitter tattoo's, Opnames RTV Utrecht voor programma "Kwaaie Tongen", Eendenloterij, Dweilorkest, Karikatuurtekenaar, Bierfietsen, Kop van Jut, Rodeostier, Demonstratie van de brandweer.

Kramenmarkt met allerlei waar. Oude ambachten met een palingroker en een nettenbreier

10.00 tot 12.00 uur : Kinderbraderie in de Milandhof

Klik hier voor de Zegvelderiekrant 2011