scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image scroll image

 

Zegvelderie 2004

Zegvelderie neemt voorproefje op EK

Door Jolanda van Luinen

ZEGVELD – “Nederland loopt niet warm voor Oranje,” kopte op zaterdag 5 juni een regionale krant. 
Alsof ze dit voorvoeld had, had de Culturele Stichting Zegveld voor de Zegvelderie van die dag een programma opgesteld, waarbij voetballiefhebbers alvast helemaal in de stemming konden komen voor het EK dat binnenkort van start gaat. 

Allereerst werd op het podium letterlijk de aftrap genomen voor deze 27e editie van de Zegvelderie door Siveo D1-pupillen. Op een teken schoten zij in een mum van tijd zo’n 25 oranje ballen het publiek in, waarna het grote graaien begon. Want hebben was in dit geval houden. De traditionele rommelmarkt was op dat moment al even bezig op de stukjes gras naast de Milandhof. Tegen sluitingstijd was er nog geen ‘beginnende PC gebruiker’ gevonden die voor € 12,50 een computer wilde kopen. Een meisje probeerde nog gauw haar hanglamp aan de man te brengen. Het door haar moeder ingefluisterde “Lampje te koop!” werd door haar al gauw verbasterd door “Lammetje te koop!”. Een kinderkraampje had zich helemaal gespecialiseerd in knikkers, die in bakjes netjes op waarde gesorteerd lagen. En even verderop was er een speciale aanbieding: 50 wasknijpers voor € 0,50. Zo’n rommelmarkt ruimt altijd zo lekker op thuis. Twee jongedametjes zaten met het einde van hun werkdag in zicht alvast verlekkerd en hardop hun geld te tellen. Het was duidelijk: zij konden tevreden naar huis. 

Ondertussen was op de Molenweg een skelterrace aan de gang voor de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Stoere Mike van 9 was zojuist winnaar geworden bij de jongste groep en mocht het nu ook nog proberen bij de oudere. Zijn pech was dat hij net een paar keer achter elkaar had geracet waardoor zijn spieren verzuurd waren. Toch kon hij het nog winnen van Peter, die gevallen was in de bocht. Zo bleek maar weer dat de organisatie niet voor niets had omgeroepen elkaar de ruimte te geven in de bochten. Toch zou Mike later ook nog een portie pech te verwerken krijgen; in zijn zoveelste race koos zijn skelter voor de stoep, wat hem een niet in te halen achterstand bezorgde. Het envelopje met inhoud en het luide applaus waren evengoed verdiend.

De kraampjes aan de Middenweg kenmerkten zich weer door het principe ‘van alles wat’. Wie trek had kon onder andere kiezen uit een broodje paling of oliebollen. Muziekvereniging Kunst Na Arbeid bakte de hele dag ‘muzieknootjes’, oftewel cashewnoten. De andere helft van de kraam was geheel conform het thema van die dag oranje. Maar dan niet door allerlei voetbalattributen, maar door kisten vol sinaasappels die terplekke in een volautomatische machine tot sap werden verwerkt. “Die wil ik wel voor vaderdag,” was een veelgehoorde kreet van mannelijke passanten die kennelijk alles al hebben. 
Degenen die thuis nog aan de slag wilden, konden de perssinaasappelen ook per netje of kist kopen. Met de wedstrijd Nederland-Ierland van die avond in zicht, deed het kraampje met voetbalspullen goede zaken. Vanuit Siveo zou er die avond een delegatie per bus naar de Arena gaan, dus de pupillen moesten nog iets hebben om ‘Oranje’ aan te moedigen. Gelukkig voor de kraamhouder was er toen nog de verwachting dat Nederland zou winnen, anders had hij vast niet zoveel sjaals verkocht. 

Stipt om 12 uur was er een drukte van belang bij het podium. Hier zou de popgroep Chipz optreden, die volgens de aankondiging vooral bekend is bij jongens en meisjes van zeven tot veertien jaar. Er werd al omgeroepen dat jonge kinderen vooraan mochten staan, zodat zij het optreden van het viertal goed konden zien. De ene na de andere ouder nam echter het jonge spul op de schouders, wat het zicht van de achterstaande mensen belemmerde. De zeven liedjes van de nieuwste cd waren daardoor wel goed te horen, maar voor veel kinderen waren de danspasjes niet te zien. Ook was de teleurstelling groot toen Rach-L, Peter, Kevin en Cilla direct na het laatste liedje in een auto stapten en uit Zegveld verdwenen. Vooral omdat naar verluid de populaire groep eerst nog handtekeningen zou uitdelen. 

Direct daarna toog de menigte naar de Milandhof, waar oud-internationals zouden zaalvoetballen tegen diverse teams van Siveo en een uit Woerden. Verenigd in het ‘World Master Team’ spelen zo’n twintig oudgedienden nog regelmatig om geld op te halen voor goede doelen als stichting Spieren voor Spieren en Villa Pardoes. Niet iedereen had ze na al die jaren herkend, maar aan techniek en conditie hadden ze beslist nog niet ingeboet, deze voetballers uit betere tijden. Van de oorspronkelijke groep van twintig waren er zeven naar Zegveld gekomen, te weten: Hans Suiker, Berry van Aerle, Arjan van der Plas, Richard Goulooze, Hans Vincent, Jan Poortvliet en René van de Kerkhof. “Maar tussendoor moeten we wel even aan het zuurstof,” grapte er een. De meeste teamleden hadden even rust toen Jan Poortvliet (ex-PSV) en keeper Hans Suiker (onder andere ADO) de pupillen van de D1 baltraining gaven. Later die middag zou Suiker ook het penaltyschieten van deze spelertjes op zich nemen. De hilariteit bij het ongeveer 200 koppige publiek was groot, toen D1-keeper Glenn, na even gesmoesd te hebben met Suiker, prompt een doelpunt scoorde. Na een middagje voetbal te hebben gekeken, kan wel gesteld worden dat het ‘World Master Team’ behalve goede voetballers, ook nog goede entertainers te zijn.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 10 juni 2004

Zegvelderie houdt het droog
Ch!pz, klederdracht en voetbal zonder regen

Geen spatje regen, en dat is bijzonder te noemen. De organisatie van de jaarlijkse Zegvelderie heeft eindelijk eens geluk gehad met het weer. De dag verliep als een trein en vermaakte weer een groot publiek.
„Mevrouw, u staat buitenspel." Verschrikt doet ze een stap opzij. Drie 'foute' voetballers; een coach in lange jas, een speler met een dikke buik en te kort shirt en een keeper met ook al niet te beste prestaties vermaken het publiek met een speciaal voor de Zegvelderie ingestuurde act. Met pionnen wordt midden in het publiek een voetbalveldje gecreëerd.
Oud internationals
Even moeten de twee spelers van de coach warm lopen om vervolgens weer uit te rusten bij de patatkraam. In de sporthal waar zeven oud internationals waaronder Berry van Aerle en René van der Kerkhof het echte voetbal laten zien wordt door het trio de `wave' ingevoerd. Een paar van de toeschouwers komt wat schuchter van zijn plaats. Een fel fluitsignaal van de coach. „Nog een keer." En uiteindelijk heeft hij het voor elkaar. De hele tribune doet de wave. Een mix van zang, dans, theater, sport, eten, drinken, motoren, hobby, kinderattracties, kraampjes met van alles en nog wat, maakte dat er voor elk wat wil was op de Zegvelderie van afgelopen zaterdag. De West Friese dansgroep Midwoud, in West Friese klederdracht van rond 1850 vermaakte vooral het oudere publiek met folkloristische dansen. De dansgroep werd begeleid door accordeonisten.
Ch!pz
De jongere jeugd ging helemaal uit hun dak bij het optreden van de popgroep Ch!pz. Met pen en papier in de hand probeerden honderden kinderen een plekje vooraan te krijgen. Alle liedjes werden uit het hoofd meegezongen. Van de organiserende Culturele Stichting Zegveld werd verlangd dat er stevige bodyguards aanwezig waren. 'Dit is toch Zegveld' werd in eerste instantie gedacht. Uiteindelijk bleek dat het goed was dat ze er waren. Na het optreden stormden de kinderen achter de vier leden van Ch!pz aan. De bodyguards kregen met moeite het viertal in de gereed staande auto. De auto moest vrij gemaakt worden om weg te kunnen rijden.
Volle bus
De pendelbussen die jaarlijks ingezet worden om Woerdenaren naar Zegveld te vervoeren moest enkele keren mensen laten staan, omdat de bus vol was. De dag werd afgesloten met het spel dat maar een winnaar kent, de Knock Out show. Het spel werd gewonnen door Anne Belo uít Zegveld. Zíj nam een DVD speler mee naar huís. En toen de rust weer enígszíns ín het dorp was weergekeerd stonden dertíg bezoekers tevergeefs op de pendelbus naar Woerden te wachten. Alhoewel het wachten erg vervelend was konden de Woerdenaren het waarderen dat alsnog door de CSZ een taxibus werd besteld om de laatste bezoekers naar huis te brengen.

Bron: Woerdense Courant 10 juni 2004

Programma Zegvelderie op zaterdag 5 juni 2004 in Zegveld

Optredens podium  

10.30 uur

Opening

11.45 uur

Optreden Martijn Gerits en de Marketiers met EK single

12.00 tot 12.30 uur

Optreden popgroep Ch!pz

13.00 tot 13.30 uur

Westfriese dansgroep Midwoud

13.30 tot 14.00 uur

Magic Rabbit show

14.00  tot 14.30 uur

Hugo Beijeman

14.30 tot 15.00 uur

Magic Rabiit show

15.00 tot 15.30 uur

Westfriese dansgroep Midwoud

15.30 tot 16.30 uur

Hugo Beijeman

16.30 uur

Knock Outshow

Geluid en muziek op het podium worden verzorgd door DJ Cor van Klooster

  
Milandhof

12.00 tot 16.00 uur: voetbalwedstrijden tegen oud-internationals

12.00 uur

oud-internationals tegen zaalvoetbalteam Bolton

12.40 uur

oud-international tegen Siveo - 1

13.10 uur

Clinic met D1 pupillen van Siveo

14.10 uur

oud-internationals tegen team uit Woerden

14.50 uur

oud-international tegen Siveo - 2

15.30 uur

penalty schieten

Molenweg

10.15 uur

Skelterrace voor jeugd van 6 tot en met 9 jaar

11.15 tot 12.45 uur

Auto/motorstuntshow Daring Dantes

13.00 uur

Skelterrace voor jeugd van 10 tot en met 12 jaar

15.00 tot 17.00 uur

Auto/motorstuntshow Daring Dantes
Helikopter (radiografisch)
Fiat 500 club
Trackerpull

En Verder

Eetstraatje met terras, gratis buslijn Zegveld- Woerden, kleurplaat, schminken, springkussen, draaimolen, sumoworstelen, levend tafelvoetbalspel.
Straattheater met "de foute voetballers"

Buitenmarkt

Kramenmarkt met allerlei waar. 
Een hobbymarkt, palingroker, Knuffeldierenhoek en nog veel meer

9.30 tot 11.30 uur : Kinderbraderie